Whiteman Park Visitor Centre

Client: Whiteman Park

Architect: Allan Davis & Trevor Chudleigh Architects

Images: BE Projects

Location: Whiteman

Building Size: 1201m2 

Completed: September 2015

BE132 - WP Visitor Centre (1).JPG
BE132 - WP Visitor Centre (53).JPG
BE132 - WP Visitor Centre (26).JPG
BE132 - WP Visitor Centre (13).JPG
BE132 - WP Visitor Centre (15).JPG
BE132 - WP Visitor Centre (19).JPG
BE132 - WP Visitor Centre (7).JPG
BE132 - WP Visitor Centre (34).JPG

Whiteman Park Visitor Centre

The Visitor Centre Reception, a tram stop, a sustainable ablutions complex, and a fire main were among the Whiteman Park projects. Jarrah floorboards, a reception counter, and expansive glass windows with views of the park were among the features of the Visitor Centre. A kitchen and a commuter and storage room are located in the back of the house.

 

Working with the customer to facilitate the construction of the new Amenities complex at Caversham Wildlife Park was a challenge. It involved capturing rainfall and installing water catchment and sewerage systems. This outdoor toilet block was designed and constructed to withstand significant usage.

 

The installation of two 148KL fireman tanks and a state-of-the-art pumping system with backup systems was part of the primary fireworks for the bushfire-prone area. The project comprised the construction of a large shed to house, the pumping equipment, the installation of perimeter hydrants, and 2 km of piping. Many technical parts of this contract were included, such as compliance testing while operating in a fire-prone location.